Informatie

Waarom is Pokémon Go ontwikkeld?

Vele miljoenen mensen spelen Pokémon Go. Maar wat is eigenlijk het doel achter het de game? John Hanke, de directeur van het bedrijf dat het spel ontwikkelde (Niantic) had als doel om mensen naar buiten te lokken en om achter de computer vandaag te krijgen. Hij geeft aan zelf erg graag naar buiten te gaan, hij ‘is er verliefd op’. Daarnaast houdt hij ervan om sociale banden op te bouwen.

John Hanke is geen onbekende in de internetwereld. Zo was hij in 2005 betrokken bij de totstandkoming van Google Earth. Dat was een succes, maar ook Pokémon Go mag er zijn. Inmiddels zijn al meerdere malen de servers eruit geklapt door de populariteit vertelt de directeur.

In Nederland spelen al meer dan een miljoen mensen de game, ondanks dat het spel nog niet verkrijgbaar is in Nederland, maar wel via andere wegen valt te downloaden.

Sinds een jaar is Niantic zelfstandig (het behoorde eerder tot Google). Dankzij het spel is het bedrijf meteen enorm succesvol, terwijl het eigenlijk als een 1-aprilgrap begon. In 2014 verstopte Google namelijk Pokémon in Google Maps. Deze konden door spelers worden gevangen. Vervolgens ging Hanke aan de slag en zocht contact met Nintendo. De topman van dit bedrijf (Tsunekazu Ishihara) bleek van het spel Ingress, dat wel iets weg heeft van het huidige Pokémon Go. Beide mannen sloegen de handen ineen en brachten Pokémon Go op de markt.

Doel ontwikkeling Pokémon Go

Doordat mensen het spel spelen krijgen ze de beweging die ze nodig hebben, vertelt Hanke tegenover Financial Times. Daarnaast doen ze ook weer contacten op met andere gamers. Een groot voordeel uit het spel is dat samenwerking wordt beloond. Het doel waarmee het spel dus is ontwikkeld: mensen uit de luie stoel krijgen, lijkt dus te zijn geslaagd!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *