Tips

11 handige Pokemon Go tips op een rijtje

Wil je graag beter worden in het spel Pokémon Go? Dan hebben wij een aantal handige Pokémon Go tips voor je waarmee je een betere speler wordt! Ondertussen heb je wellicht al heel wat Pokémon gevangen, maar is het lastig om echt de beste te worden. Daarom hebben wij een aantal handige Pokémon Go tips voor je uitgeschreven.

Pokémon Go tips op een rijtje

Pokemon Go tip 1: Ga op zoek naar zeldzame Pokémon

Binnen enkele klikken in het spel kun je zien welke Pokémon er bij jou in de buurt zijn. Door rechtsonder in het scherm te drukken, zie je de beestjes overzichtelijk in een grid. Aan het aantal voetstapjes kun je zien hoe ver weg een Pokémon is. Wanneer het beestje linksboven het grid staat, is deze heel dichtbij. Door de positie te volgen van het beestje als je gaat lopen, kom je dus snel dichtbij en kun je zeldzame Pokémon vangen!

Pokémon Go tip 2: Breng pokéstops in kaart

Het grootste deel van het spel zal je spelen in je directe omgeving. Het is aan te raden om in kaart te brengen waar pokétops zijn en waar je potions, eggs en berries kunt vinden. Ook als je bijvoorbeeld ergens anders heengaat, is het aan te raden om te onderzoeken waar je pokéstops kunt vinden. We hebben dat hier overzichtelijk in een kaart gezet.

Pokémon Go tip 3: Candy tactisch inzetten

Als je een Pokémon hebt gevangen, krijg je hier drie candy voor. Wanneer je dubbele Pokémon naar de professor stuurt, krijg je hier ook nog eens Pokémon voor. Op twee manieren kun je candy uitgeven: door Pokémon te verbeteren of te ontwikkelen. Het verbeteren van je Pokémon is relatief goedkoop, kiezen veel mensen ervoor om dit te doen. Toch raden wij aan om dat niet te doen, want het door je Pokémon te evolueren wordt hij beestje namelijk een stuk sterker!

Pokémon Go tip 5: Speel op verschillende tijdstippen

Je kunt Pokémon vangen op verschillende tijdstippen. Dus we raden het aan om ’s ochtends een wat vroeger op te staan zodat je wellicht ook andere Pokémon tegenkomt!

Pokémon Go tip 6: Items (goed) inzetten

Veel spelers vergeten nog wel eens het (goed) inzetten van Pokemon Go items. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het vechten ‘razz berries’ gebruiken om het vangen makkelijker te maken. Maar je kunt ook een ‘lucky egg’ eten, je krijgt voor 30 minuten dan maar ervaringspunten. Ook raden we aan om evoluties op te sparen en deze te gebruiken als je een ei hebt gegeten. Het goed inzetten van Pokemon Go items levert je veel voordeel op!

Pokémon Go tip 7: Ontdek andere plekken

Ga eens op avontuur en blijf niet in je eigen buurt hangen! Zo vang je niet telkens dezelfde Pokémon. Iedere Pokémon zit namelijk weer op een andere plek. Ga bijvoorbeeld naar de stad, naar het water of juist het platteland op!

Pokémon Go tip 8: Ga zuinig om met je batterij

Pokémon Go vreet aan je batterij. Dat komt omdat telkens de kaarten voor de GPS moeten worden ververst. Wanneer je gaat spelen is het dan ook aan te raden om voor een volle batterij te zorgen en om ondertussen niet teveel andere dingen te doen. Ook is het aan te raden om bijvoorbeeld een powerbank mee te nemen en je telefoon in spaarstand te zetten.

Eerder schreven we ook al hoe je makkelijk batterij kunt besparen in het spel door kaarten te downloaden.

Pokémon Go tip 9: Coins verdienen

Wist je dat je in Gyms ook Pokecoins kunt verdienen? Wanneer je een gym een dag weet te verdedigen, zal je hier coins voor krijgen. Ga daarom op zoek naar een team in de buurt, help hen en kom aan Pokécoins!

Pokémon Go tip 10: Curveballen inzetten

Het is mogelijk om tijdens het vangen van Pokémon je Pokéball een curve mee te geven. Laat de bal daarvoor rondjes draaien, vervolgens zal je een effect zien. Als je dit goed goed, krijg je er 10 XP extra voor!

Pokémon Go tip 11: Lure modules

Door gebruik te maken van Lure, kun je Pokémon aantrekken. Wanneer je hebt ontdekt dat er ergens lure is ingezet, kun je daarnaar toe gaan om Pokémon te vangen. Pas wel op voor mensen die je lure inzetten om je te beroven van je telefoon en geld, ze leiden je vaak naar afgelegen plekken.

Wil je graag het spel spelen? Lees hier meer over hoe je Pokémon Go kunt downloaden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *