Nieuws

Daar is hij dan: Pokemon Go Plus!

Het heeft even geduurd, maar Niantic en Nintendo hebben bekend gemaakt dat de Pokémon Go Plus vanaf volgende week beschikbaar komt. Het accessoire maakt verbinding via bluetooth met je smartphone en geeft je de mogelijkheid om bepaalde functies uit de game te bedienen. Natuurlijk is het ook handig dat je niet steeds  je telefoon uit je zakken hoeft te halen 😉

Als dragers van de Pokémon Go Plus langs een pokestop lopen, trilt de wearable en gaat er een ledje branden, handig toch? Door erop te klikken kunnen spelers de items vergaren die bij deze pokestops te krijgen zijn. Ook geeft de wearable meldingen over nabije Pokémon, door te knipperen en te trillen. Volgens de makers, Niantic, is het mogelijk om de Pokémon te vangen zonder de smartphone te gebruiken, met een druk op een knop.

Apple Watch

Woensdag kondigde Niantic aan dat de Pokémon Go nog dit jaar samen met de Apple Watch zal werken. De smartwatch van Apple biedt dan vergelijkbare functionaliteit als de Plus-wearable, al is het niet mogelijk om Pokémon te vangen vanaf het horloge. Of er ook ondersteuning komt voor Android-smartwatches is nog niet bekend.

Release Pokémon Go Plus

Eerder werd al gemeld dat in ieder geval in Japan de release in september zou plaatsvinden, maar dat blijkt gelijk wereldwijd te zijn. Alleen in enkele Zuid-Amerikaanse landen volgt de release later. Het accessoire heeft een adviesprijs van 39,99 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *