Informatie Nieuws

Pokemon Go: een uitgebreide review

Een unieke en verslavende game in een dun jasje

Pokémon is een enorme rage in Nederland. Veel mensen spelen het spel dagelijks, dat komt door het verslavende effect van het spel. Maar hoe goed is het spel nu echt? Wij hebben uitgebreid naar het spel gekeken en hebben een review geschreven over Pokémon Go.

Misschien vraag je je af wat Pokémon Go eigenlijk is. We kunnen het haast niet voorstellen dat je dat niet weet, maar toch leggen we graag de werking van het spel even kort uit.

Pokémon Go is een mobiele game waarbij je Pokémon moet vangen. De Pokémon zitten verstopt op verschillende locaties. Je kunt ze vangen door middel van Pokeball. Door gebruik te maken van allerlei items in het spel kun je een gymleader worden en vechten met andere spelers.

Pokémon Go review

Goed, terug naar waar we dit artikel mee begonnen. Hoe goed is het spel nu eigenlijk?

Uiterlijk van het spel

Allereerst kijken we even naar het uiterlijk van het spel, want het oog wil natuurlijk ook wat. De game zit grafisch prima in elkaar, maar scoort niet hoogstaand. Er zijn andere games op de markt die grafisch al een stuk beter in elkaar zitten. Daarnaast lijkt de Maps kaart niet altijd even goed te kloppen en wil het spel nog wel eens een bugje kennen in de weergave.

Het design van het spel is modern, oogt fris, maar kan hier en daar nog wel wat aandacht gebruiken.

De gedachte achter het spel

Over de opzet van het spel is zeer goed nagedacht, en daarom is het spel ook zo’n succes. Mensen worden immers uit hun huizen gelokt om de straat op te gaan. Dat is ook het doel van de ontwikkeling van het spel geweest.

Daarnaast zit er een zeer competitief element in het spel. Je wilt immers beter zijn dan andere speler. ‘In welk level zit jij?’, is een veelgehoorde vraag. Daarnaast ben je pas echt een koning als je gymleader bent! Ook toont het spel aan dat samenwerken nodig is, samen met anderen kun je immers op zoek gaan naar Pokémon. Op dit gebied scoort het spel dan ook grote pluspunten.

Vechten in Pokémon Go

We willen het ook nog even hebben over de battles. Tijdens het spel kan je ervaringspunten krijgen waardoor het personage sterker wordt. Dat kan door Pokéstops te gebruiken of door pokemon te vangen. Als je in level 5 zit, kan je een team kiezen (geel, blauw of rood) en krijg je toegang tot gyms. Deze gyms kunnen door de verschillende teams worden veroverend en hier kan Pokémon worden achter gelaten.

Wanneer een je een gym wilt veroveren, moet je een gevecht starten met 6 te kiezen Pokémon. De gevechten zien er niet heel spectaculair uit en je hoeft er niet al te veel moeite te doen (lees tikken en swipen tijdens het vechten). Het vechten is een leuke toevoeging, maar in werkelijkheid blijkt het lastig om een gym vast te kunnen houden.

Wat missen we?

Hierboven schreven we al even over het vechten. Hier laat het spel in onze ogen flink wat kansen liggen. Je kunt bijvoorbeeld alleen in een gym vechten en niet erbuiten. Bijvoorbeeld tegen spelers die je onderweg tegenkomt. Vechten om een Pokémon waar je allebei achteraan zit. Hoe vet zou dat zijn?

Tijden het spel wordt keurig bij gehouden welke Pokémon je hebt gevangen. Maar het spel houdt niet bij in welke Pokestops of gyms je bent geweest, en dat is een gemiste kans. Zo kan er bijvoorbeeld een kaart gemaakt worden om te zien waar je allemaal al geweest bent. Dat geeft een extra dimensie aan het spel.

Daarnaast zou het ook een leuke toevoeging zijn als je andere spelers kunt volgen. Het lijkt slechts een kleine ontwikkeling die doorgevoerd hoeft te worden. Door vrienden te volgen wordt er ook een sociaal aspect aan de game toegevoegd.

Conclusie Pokémon Go review

Over het spel is goed nagedacht en het spel toont veel gelijkenissen zoals we Pokémon kennen. Alleen aan het grafische gedeelte van Pokémon Go mag nog wel wat gesleuteld worden, naast het feit dat de servers soms de drukte niet aan kunnen. Ook mist het spel nogal wat kansen door bijvoorbeeld buiten gyms te kunnen vechten, een kaart van bezochte Pokestops en gyms bij te houden of door andere spelers te kunnen volgen.

Desalniettemin is het spel een hele grote hype geworden en dat is slechts weinigen gegeven. Daarom belonen we dit spel dan ook met een dikke 8, want dat is het meer dan waard!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *