Nieuws

Meer dan een miljoen Nederlander spelen Pokemon Go

Ondanks dat Pokémon Go nog niet is uitgebracht in Nederland, wordt het spel al door 1,3 miljoen mensen in Nederland gespeeld. Dit blijkt uit onderzoek dat is gedaan door Multiscope. 10% van de mensen, die ouder zijn dan 18 jaar, spelen het spel. Het is nog niet bekend hoeveel tieners het spel spelen.

6 juli kwam Pokémon Go op de markt. Eerst was het spel alleen te spelen in de VS, Nieuw-Zeeland en Australië. Inmiddels is het spel ook uit in Europese landen als Duitsland, Portugal, Spanje, Italië en Verenigd Koninkrijk.
Nederlanders spelen het spel door het APK-bestand te downloaden of door een buitenlands account aan te maken op hun iPhone. Hier hebben we uitgelegd hoe dat precies werkt.

Pokémon Go in Nederland

Ondanks dat het spel dus nog niet officieel verkriigbaar is in Nederland, heeft het spel binnen 1,5 week al meer dan een miljoen Nederlandse spelers aangetrokken. 9 op de 10 mensen speelt het spel iedere dag. 60% geeft aan speciaal op zoek te gaan om Pokémon te vangen.

Wanneer de game officieel uitgerold wordt in Nederland is nog niet bekend, wel is de verwachting dat dit snel zal gebeuren. Vandaag heeft ontwikkelaar Niantic laten weten dat het spel snel zal worden uitgerold in ongeveer 200 andere landen. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is niet bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *